159
Terug naar overzicht

Bescherm jezelf, je medewerkers en naasten tegen het griepseizoen

07.11.18

Weet je dat het griepseizoen van start is gegaan? En weet je ook hoe het griepvirus zich eigenlijk verspreid? Het verspreid zich tijdens niezen of hoesten van persoon-tot-persoon door geïnfecteerde druppeltjes. Minimaliseer het risico op verspreiding door een goede (hand)hygiëne.

Griep kent geen grenzen

Griep beïnvloed miljoenen mensen per jaar en dat is in 2018 niet anders geweest. Ecolab kan hierin ondersteunen. De handhygiëne- en oppervlaktereinigingsproducten helpen bij het minimaliseren van het risico voor het oplopen van griep.

 

Griepbestrijding

Griep is een besmettelijke infectie van de luchtwegen, meestal overgedragen door persoonlijk contact dat gepaard gaat met koorts en complicaties aan de luchtwegen. Maar hoe kunt u het risico op griep verminderen? De beste oplossing is om jezelf te beschermen door de kans op besmetting te verkleinen. Deze zeven manieren verkleinen de kans op besmetting:
 
(1) Was regelmatig je handen
Regelmatig je handen wassen en gebruik maken van een desinfecterend middel op basis van alcohol beschermt je tegen het verspreiden van ziektekiemen.
 
(2) Vermijd contact met anderen die ziek zijn
Minder contact met zieke mensen beschermt je tegen het verspreiden van ziektekiemen.
 
(3) Reinig en desinfecteer oppervlakken
Regelmatig schoonmaken en desinfecteren van oppervlakken die worden aangeraakt beschermt je tegen het verspreiden van ziektekiemen.
 
(4) Jaarlijkse griepprik
De griepprik is van cruciaal belang om je te beschermen tegen het griepseizoen.
 
(5) Bescherm mond en neus als je niest
Hoest en nies in de binnenkant van je arm (elleboog) of in een tissue; zo bescherm je anderen.
 
(6) Blijf thuis als je ziek bent
Blijf op afstand bij anderen om besmetting te voorkomen.
 
(7) Was je serviesgoed grondig
Grondig afwassen van serviesgoed, glazen en bestek beschermt tegen het verspreiden van ziektekiemen.
 

Risicogroepen

Kinderen onder de 5 jaar oud zijn vatbaarder om griep, of complicaties van de griep, op te lopen, omdat het immuumsysteem zich nog steeds aan het ontwikkelen is. Chronische gezondheidsklachten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en astma vergroten het risico op griepcomplicaties voor kinderen tussen de 2 maanden en 5 jaar oud.
 
Ouderen boven de 65 jaar oud hebben een verzwakt immuumsysteem en de griep veroorzaakt vaak een groter probleem voor deze groep mensen. Chronische gezondheidsklachten vergroten de kans op griep of complicaties, zoals hart- en vaatziekten, diabetes of longziekten.
 

Huidige stand van zaken griep (t/m 5 november 2018)

Volgens het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) is er weinig griep in Nederland. In de week van 5 tot en met 11 november 2018 werden 40 mensen op de 100.000 inwoners met griepachtige klachten gerapporteerd door de huisarts peilstations participerend in NIVEL Zorgregistraties eerste lijn. Dat ligt onder de epidemische grens van 51 per 100.000 ingeschreven patiënten.

 

Ecolab reinigings- en desinfectiespray

DrySan Oxy RTU

Zeer effectieve desinfecterende spray, zonder naspoeling en klaar voor gebruik. Gebaseerd op Hi-Speed H2O2 Technology en een flacon maakt tot wel 200 m2 schoon! Lees meer...

Contact:

VerkoopBinnendienst

Hoofdkantoor Zaandam

Pieter Lieftinckweg 30
1505HX Zaandam
Nederland
Tel.: 
075 650 40 30
Mail: 
verkoop@hazet.igefa.nl