159
Terug naar overzicht

Grieppreventie begint met bescherming van Ecolab

07.11.18

Weet u dat het griepseizoen van start is gegaan? En weet u ook hoe het griepvirus zich eigenlijk verspreid? Het verspreid zich tijdens niezen of hoesten van persoon-tot-persoon door geïnfecteerde druppeltjes. Minimaliseer het risico op verspreiding door een goede (hand)hygiëne.

Griep kent geen grenzen

Griep beïnvloed miljoenen mensen per jaar en dat is in 2018 niet anders geweest. Ecolab kan hierin ondersteunen. De handhygiëne- en oppervlaktereinigingsproducten helpen bij het minimaliseren van het risico voor het oplopen van griep.

 

Griepbestrijding

Griep is een besmettelijke infectie van de luchtwegen, meestal overgedragen door persoonlijk contact dat gepaard gaat met koorts en complicaties aan de luchtwegen. Maar hoe kunt u het risico op griep verminderen? De beste oplossing is om uzelf te beschermen door de kans op virusoverdracht te verkleinen. Deze zes stappen kunnen u helpen bij het minimaliseren van het risico op het krijgen of overdragen van griep.
 
(1) Was vaak uw handen.
Het wassen van uw handen helpt bij het beschermen tegen het verspreiden van ziektekiemen.
 
(2) Vermijd anderen die ziek zijn.
Door het contact met zieken te beperken, danwel te vermijden, helpt bij het beschermen tegen het verspreiden van ziektekiemen.
 
(3) Reinig en desinfecteer oppervlakken.
Door oppervlakken die vaak worden aangeraakt, zoals bureaus en deurklinken, regelmatig schoon te maken en te desinfecteren helpt u bij het beschermen tegen het verspreiden van ziektekiemen.
 
(4) Jaarlijkse griepprik halen.
Het griepvaccin is een erg belangrijke factor tegen het voorkomen van de jaarlijks terugkerende griepgolf.
 
(5) Houd uw hand voor uw mond en neus.
Hoesten en niezen in uw hand, elleboog of nog beter: in een tissue, beschermt anderen om u heen tegen het verspreiden van ziektekiemen.
 
(6) Blijf thuis als u ziek bent.
Sociale afstand nemen helpt anderen bij het beschermen tegen het oplopen van uw ziekte.
 

Risicogroepen

Kinderen onder de 5 jaar oud zijn vatbaarder om griep, of complicaties van de griep, op te lopen, omdat het immuumsysteem zich nog steeds aan het ontwikkelen is. Chronische gezondheidsklachten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en astma vergroten het risico op griepcomplicaties voor kinderen tussen de 2 maanden en 5 jaar oud.
 
Ouderen boven de 65 jaar oud hebben een verzwakt immuumsysteem en de griep veroorzaakt vaak een groter probleem voor deze groep mensen. Chronische gezondheidsklachten vergroten de kans op griep of complicaties, zoals hart- en vaatziekten, diabetes of longziekten.
 

Huidige stand van zaken griep (t/m 22 oktober 2018)

Volgens het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) is er weinig griep in Nederland. In de week van 22 tot en met 28 oktober 2018 werden 20 mensen op de 100000 inwoners met griepachtige klachten gerapporteerd door de huisarts peilstations participerend in NIVEL Zorgregistraties eerste lijn. Dat ligt onder de epidemische grens van 51 per 100000 ingeschreven patiënten.
 

Jaarlijkse ziektekiemenbestrijdingcijfers van Ecolab

  • 34 biljoen handen gewassen met Ecolabproducten.
  • 1,1 biljoen schone vellen en handdoeken voor gasten.
  • 150 biljoen schone borden van 150000 gehuurde vaatwasmachines over de hele wereld.
  • $1,4 miljoen schenkingen in natura.
  • 142 ton aan schoonmaak- en ontsmettingsproducten werden geleverd ter ondersteuning aan noodhulpbehoefte overal ter wereld.

 

Bestrijd griep met handhygiëneproducten van Ecolab

Handhygiëneprogramma

Een goede handhygiëne kan helpen bij het voorkomen van het verspreiden van infecties en door voedsel overgedragen ziekteverwekkers om mensen om u heen veilig en gezond te houden. De handhygiënesystemen combineren effectieve chemie met technologie en deskundige training. Lees meer...

 

Reiniging- en desinfectieoplossingen

Ecolab biedt EPA-geregistreerde desinfectanten dat het reinigingsproces vergemakkelijkt in combinatie met training, toebehoren en innovatieve dispensersystemen. Zo waarborgt Ecolab schone, veilige en gezonde omgevingen. Lees meer...

 

Contact:

HazetHoofdkantoor
Verkoop binnendienst

Hoofdkantoor Zaandam

Pieter Lieftinckweg 30
1505 HX Zaandam
Nederland
Tel.: 
075 650 40 30
Mail: 
verkoop@hazet.igefa.nl