159
Terug naar overzicht

Even voorstellen: Walkline®

08.05.15
Veiligheidsschoenen, die bedoeld zijn om je voeten te beschermen, zouden die juist wel eens letsel kunnen toebrengen. Dat is de schokkende conclusie van wetenschapper en biomechanisch onderzoeker Terje Haugaa.
Hij deed jarenlang uitgebreid onderzoek naar de invloed van werkschoenen op gezondheid, welzijn en productiviteit op de werkplek. De feiten zijn onmiskenbaar: de onderzoeken van Haugaa tonen aan dat meer dan 30% van de mensen die veiligheidsschoenen dragen, één of meer voetgerelateerde gezondheidsklachten hebben. Ze hebben niet alleen veel last van voeten, knieën en benen, de slechte schoenen hebben bovendien een nadelige invloed op hun prestaties en concentratie.
 
De reden hiervoor is eenvoudig. Veel veiligheidsschoenen hebben de vorm van een ‘banaan’, waardoor de voet in een onnatuurlijke positie wordt gedwongen en niet vrij kan buigen, draaien of bewegen. De schoenen zijn dan misschien wel veilig, ze zijn niet goed voor jouw voeten.
 
Om hier iets aan te doen ging het onderzoeksteam van Bata Industrials de samenwerking aan met Terje Haugaa. De ontwikkeling van een compleet nieuwe lijn werkschoenen was het resultaat. Uitgangspunt daarbij was dat de schoenen niet meer dan 1,5 centimeter zouden afwijken van de natuurlijke lengteas van de voet. Vervolgens hebben ze 17 andere factoren bepaald die aanleiding kunnen zijn voor voet-, been- en knieklachten, of deze kunnen verergeren. Met al deze kennis op zak begonnen ze aan het ontwerp van een rechte schoen.
 
Na vijf jaar ontwikkelen en testen is Walkline® veiligheidsschoeisel het resultaat. Walkline® staat voor een rechte lijn, met een biomechanisch systeem dat de loop en pas van de drager optimaal ondersteunt. De as van de schoen, oftewel de walk line, sluit aan bij de lengteas van de voet. Hierdoor verbetert de biomechanische functie en worden schokken opgevangen.
 
De zool heeft dynamische delen waardoor maximaalbuigen en draaien mogelijk is. De vermoeidheid van de drager wordt minder en de pas energieker. Daarbij zorgt elke Walkline® schoen ook nog voor een optimale verdeling van functie en gewicht, waardoor er minder druk op de dorsale delen van de voet komt. En tot slot worden de biomechanische eigenschappen van de voet geoptimaliseerd door de schoenen te laten sluiten in de richting van de hiel en niet in de richting van de middenvoet. Dus is elke rechte stap in een Walkline® schoen puur plezier. De drager is alerter én productiever, waardoor hij of zij niet alleen gezonder is, maar zich ook nog prettiger voelt.
 
Wilt u meer informatie over de Walkline® veiligheidsschoenen? Bekijk de brochure of neem contact op met Angelique de Groen. U kunt ook langskomen bij onze showroom, waar u samen met een deskundige de Walkline zelf kan ervaren.

Contact:

UdoWetzel
Verkoopadviseur (bedrijfskleding)

Hoofdkantoor Zaandam

Pieter Lieftinckweg 30
1505HX Zaandam
Nederland
Tel.: 
06-53160596
Mail: 
udowetzel@hazet.igefa.nl