159
Terug naar overzicht

Recycle uw bedrijfskleding en maak de cirkel rond

15.08.18
Hazet biedt vanaf heden de mogelijkheid om uw oude (bedrijfs)kleding en schoenen te recyclen en/ of gecertificeerd te vernietigen: circulair ondernemen in een ander jasje.

Medewerkers worden in het nieuw gestoken of versleten bedrijfskleding wordt vervangen, u houdt kleding over dat niet meer wordt gebruikt, maar nog wel in redelijke staat is. Recycle kleding op circulaire wijze en draag bij aan het hergebruik van het materiaal.

Verzamelproces

U kunt oude kleding deponeren in de textielcontainer bij ons hoofdkantoor in Zaandam of laten ophalen bij u op locatie. Het is belangrijk dat u kleding droog en in een gesloten zak stopt voordat u het ter recycling aanbiedt. Zo voorkomt u dat er vocht bij komt en kleding beschadigd. Schoenen met veters die nog gedragen kunnen worden kunt u het beste aan elkaar binden. Zo blijven ze netjes bij elkaar.

Vernietiging

Gaat het om oude uniformen of bedrijfskleding die om welke reden dan ook niet terug op de markt mag verschijnen? Laat dit dan eerst professioneel vernietigen. Na vernietiging worden de resten zo duurzaam mogelijk ingezet. Hoe dat wordt gedaan is afhankelijk van het soort materiaal. Materiaal dat overblijft na vernietigen van bijvoorbeeld oude bedrijfskleding kan worden vermalen totdat er alleen nog maar vezels overblijven, vervezelen heet dat. Vaak zijn deze vezels een bonte verzameling van kleur waar nieuwe producten van worden gemaakt, zoals tassen en dekens. Het kan ook als vulmateriaal worden ingezet voor onder andere meubilair. Dagelijks zijn wij op zoek naar nieuwe circulaire initiatieven om andere nieuwe producten te produceren.

Textielcontainer op locatie

Het is daarnaast ook mogelijk om een textielcontainer bij u op locatie te plaatsen. Zodra de container vol is kunt u een melding doen bij Hazet en zorgen wij ervoor dat deze geleegd wordt.

Verwerkingsbijdrage

  Kleding zonder logo en schoenen Kleding met logo
Hergebruiken/ Recycling Ja  
Versnipperen/ Vernietigen   Ja
Garantiecertificaat   Ja
Deponeren in textielcontainer GRATIS €0,38 per kilogram
Ophalen textielzakken geplande rit GRATIS €0,38 per kilogram
Ophalen textielzakken ongeplande rit €17,95 €17,95 + €0,38 per kilogram
Ledigen textielcontainer op locatie €197,25 €197,25 + €0,38 per kilogram

Contact

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een retourrit recycling kunt u contact opnemen met aan van onze accountmanagers.

Contact:

AfdelingBedrijfskleding

Hoofdkantoor Zaandam

Pieter Lieftinckweg 30
1505HX Zaandam
Nederland
Tel.: 
075 650 40 30
Mail: 
bedrijfskleding@hazet.igefa.nl